En taida matkustaa Turkkiin

En taida matkustaa Turkkiin

Ikävä päätös, mutta ei voi muuta. Olen surullinen päätöksestä siksi, että olemme olleet Turkkissa monta kertaa. Kaikki matkat ovat olleet onnistuneita. Turkissa tapaamamme ihmiset ovat olleet ystävällisiä ja sivistyneitä.

Yksi onnistuneimmista matkoista Turkkiin oli kahden viikon lomapurjehdus Turkin rannikolla.  

Olen ollut kiinnostunut Turkin historiasta ja mitä enemmän olen saanut tietää Turkin historiasta, sitä lumoavammalta maan historia on minulle näyttäytynyt. Erityisesti mieleen nousee kreikkalaisen kulttuurin läsnäolo muinaisessa Turkissa. Tästä esimerkkinä kreikkalainen kylpylä Pergen muinaisessa kaupungissa, josta otsikkokuva on.
Turkissa minua viehätti, että turkkilaiset näyttivät löytäneen sopusoinnun nykyisyyden ja historian välillä. Maa näytti kehittyvän ja modernisoituvan. Nyt en tiedä.

Sananvapauden ja erityisesti lehdistön vapauden rajoittaminen varjostaa maata ja sen asukkaita. Ikävä esimerkki demokratiavajeesta oli suurilevikkisen oppositio-lehden ottaminen valtion haltuun. Muun muassa tämä on syynä  tulevien matkasuunnitelmien muuttamiseen. Onneksi demokratiaa arvostavilla on vaihtoehtoisia matkakohteita tarjolla.

Kesää odottavin ajatuksin Yrjö Klippi