Veneenveisto herää henkiin Kuggomissa

Veneenveisto herää henkiin Kuggomissa

Loviisassa sijaitseva Kuggom aloittaa, tai oikeammin jatkaa, veneenveiston koulutusta. Toki aikaisemmasta muuttuneena.

Opetuksesta vastaa pitkän kokemuksen veneiden veistämisestä, suunnittelusta ja koulutuksesta hallitseva Esko Mattsson, joka on kuvassa.

Veneenveistokurssin aikataulu on 3.9.2018-31.5.2019.

Uutta ja kiinnostavaa on, että opetus ja ohjaus tapahtuu sekä suomeksi että ruotsiksi. Siis tiedossa on myös ”kielikoulu” tai ainakin mahdollisuus kielikylpyyn.

Koulutuksesssa tähdätään siihen, että lukuvuoden aikana opiskelijoilla on mahdollisuus rakentaa limilautainen puuvene. Aikaisempi kokemus puutyöstä on avuksi, mutta ei välttämätön.

Kurssille mahtuu 15 opiskelijaa. Ilmoittautumiset viimeistään 19.5.2018, mutta jos todella haluaa päästä mukaan, ei kannata viivytellä.

Kenelle kurssi/koulutus on tarkoitettu?

Niille, jotka ovat opinto- tai vuorotteluvapaalla, eläkkeellä tai niille, jotka haluavat kokeilla jotain uutta elämässään. koulutus ei suinkaan takaa veneenrakennuksesta kenellekään uutta ammattia, mutta tästä voi jatkaa.

Sijainti: Perinnekeskus Kuggom, Kansakouluntie 16, Loviisa. Koulutuksen järjestämisestä vastaavat Axxell ja Borgå folkakademi.

Koulutuksen yhtenä tarkoituksena on kunnioittaa, vaalia ja edistää katoavaa puuveneenrakentamisen perinnettä.

Kustannukset: Koulutus maksaa 400 euroa/kuukausi. Lisäksi tulevat erilaiset materiaalikustannukset. Majoitus paikanpäällä on mahdollinen Kuggomin asuntolassa.

ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN 19.5.2018

(YK)