Vene 2018 avautui

Vene 2018 avautui

Mahogany Yachting Society, Outboardmuseium ja Puuveneveistäjät tarjosivat ihailtavaa

Mahogany Yachting Society ry MYS:n teemana on  Klassiset veneet eri aikakausina. Lauantaina 10.2. osastolla jaetaan klassikkotodistukset esitteillä olevien veneiden omistajille. Lisäksi kuullaan esitelmät 5.5 m Scotoulitza-veneestä ja salonkivene Bonitonin entisöinnistä.

MYS:n osaston vanhin vene RAN on vuodelta 1935 Chris-Craft Triple cockpit, joka on palvellut ansiokkaasti jatkosodan aikana Laatokalla upseereiden yhteysveneenä.

RAN_MYLLYLÄ_9100FESTINA LENTE on 1938 Muuramessa Rosqvistin veistämössä tehty huvivene ja edustaa 1920-30 lukua parhaimmillaan. JUBILEE on 1949 prototyypiksi valmistettu Chris-Craft Riviera.  Cris-Craft Holiday SHIRLEY on ski boat- tyyppiä ja edustaa 1960- luvun urheilu- ja vesihiihtovenettä. KIKE on tänä vuonna 90 vuotta täyttävän Heinlahden veistämön vuonna 1960 Apu-lehden omistajalle Olli Lyytikäiselle veistämä huippunopea urheiluvene V8-koneella ja se on juuri entisöity. Osaston purjevene on Vatorin veistämöllä 1965 Jollaksessa prinssi Aga Khanille veistämä 5.5 luokan pursi SCOTUOLIZA IV.

Perinteeksi muodostunut Nisse Häggblomin Outboardmuseum-osasto tarjosi runsaasti perämööttoreiden ystäville ihmeteltävää menneiltä vuosilta.

OUTBOARDMUSEUM_2784

Puuveneveistäjien yhteisosasto hallissa 7 tarjoaa hienoja puuveneitä yleisön ihailtavaksi.

VEISTÄJÄT_2769Esillä on niin uusia kuin kunnostettuja vanhoja veneitä sekä myös pari esimerkkiä veneistä, joita vielä rakennetaan. Paikalla on edustettuina kaikkiaan kuusi veistämöä ja yhteensä kahdeksan venettä – joukossa niin purje-, moottori- kuin soutuveneitäkin. (YK)