JOULUPUKIN KONTTIIN: Purjehdus Suomessa -kirja

JOULUPUKIN KONTTIIN: Purjehdus Suomessa -kirja

Kirja on tarkoitettu niille, jotka haluavat nauttia perheen loma- ja huvipurjehduksesta enemmän unohtamatta rentoa kisaamistakaan. Kirja löytyy ainakin Kampin Suomalaisesta kirjakaupasta.

Purjehdus Suomessa -kirja on tarkoitettu niille, jotka haluavat nauttia perheen loma- ja huvipurjehduksesta enemmän unohtamatta rentoa kisaamistakaan.Kirja on kaikille, jotka ovat aina haaveilleet nautittavasta loma- ja huvipurjehtimisesta, mutta eivät ole osanneet sitä aloittaa. Ehkä kirjan lukemisen jälkeen onnistuu.

PURJEHDUS_KANSIKUVA

Purjehdus Suomessa -kirja ei ole opas kilpapurjehdukseen, se ei myöskään ole opas pitkänmatkan purjehtijoille. Purjehdus Suomessa -kirja on niille,  jotka haluavat saada huvipurjehduksesta ja perheen lomapurjehduksesta enemmän irti. Purjehtiminen Suomessa on upeampaa kuin missään muualla maailmassa, jos sen oikein oivaltaa. Meillä on upea meri ja saaristo sekä lukematon joukko hienoja järviä,  jotka soveltuvat hienosti lomapurjehtimiseen. Suurten järvien lisäksi meillä on tuhansia pieniä järviä joille sopivat huvipurjehdukseen pienemmät jollat.
Usein kuulee väitettävän, että loma- ja veneily alkaa, kun köydet on irrotettu laiturista. Tämä pitää vain osittain paikkansa. Loma alkaa kun mieli on lomalla, ja kiire on jätetty rannalle.

PURJEHDUS-Mikävene

Lomapurjehduskulttuuri syntyi vasta toisen maailmansodan jälkeen.

Tunnetuimpiin huvi- ja matkapurjehduksen järjestöihin lukeutuva Merikarhut ry tosin perustettiin jo vuonna 1933, mutta suuressa mitassa lomapurjehtiminen alkoi vasta 1950-luvulla. Pursiseuroihin lasketaan kuuluvan noin 12 000 venettä. Merikarhuveneitä on noin 1 200.  Merikarhuilla on laaja satamaverkosto, mutta pursiseuroilla on kotisataman lisäksi yleensä vain yksi satamasaari tai poukama per seura. Suurin osa pursista käy seuran satamassa vain kerran kesässä, muut rantautumiset ja tai yöpymiset tehdään joko luonnon satamissa ja vierasvenesatamissa. Rantautuminen on suurin stressin aiheuttaja purjehduksessa.

Etenkin naiset kokevat rantautumisen stressaavaksi.

PURJEHDUS-Purjetrimmit

Millaisia ovat tummat pilvet perheiden lomapurjehtimisen yllä?
Lähdetään kotisatamasta ja kiirehditään valittuun yöpymissatamaan ennen kuin se täyttyy niin, että vapaata poijua ei löydy. Seuraavana aamuna ajoissa liikkeelle ja sama toistuu kunnes loma loppuu ja keula käännetään kohden kotia. Vaimo laittaa ruokaa ja tiskaa ja lapset kyllästyvät ja kysyvät: milloin ollaan perillä?

PURJEHDUS-Ankkurointi

Miten voisi purjeveneellä kesästä nauttia enemmän?
Tekemällä siitä kaikille elämys!

PURJEHDUS-Väistämissäännöt-1

MISTÄ ELÄMYKSET SYNTYVÄT?

VASTAUS: Positiivisista kokemuksista.
MITEN SAADAAN AIKAAN POSITIIVISIA KOKEMUKSIA?

VASTAUS: Muuttamalla nykyisiä veneilytapoja vähemmän stressaaviksi ja monistamalla onnistumisia.

PURJEHDUS-Vänö

PURJEHDUS-Väistämissäännöt-1