Lasikuituklassikon uusi tuleminen

Lasikuituklassikon uusi tuleminen

Sipoossa toimiva Marino on tehnyt veneitä jo lähes 60 vuotta. Melkein yhtä vanha on Mustang, veistämön uusvanha vene helppoon päiväkäyttöön. Runko on ollut tuotannossa jo 50 vuotta yhtäjaksoisesti.

“Ihmisillä on paljon tekemistä, ja Mustangin käyttö on helppoa”, kertoi Jan Fagerström Marinosta Vene 19 -messuilla.

Jan Fagerström Marinosta Vene 19 -messuilla.

Jan Fagerström Marinosta Vene 19 -messuilla. Vierellä on Mustang, jolla on ylitetty Atlanti.

Mustang vie mielessä suoraan 1960-luvulle, mikä onkin luonnollista, koska venettä on sieltä saakka valmistettu.

Marino on tehnyt paljon suuria veneitä, ja niitä on edelleen tuotannossa, mutta nykyaika kaipaa edullisia ja helppokäyttöisiä veneitä. Helppouteen kuuluu myös talvisäilytys ja huoltopalvelu.

“Keksimme, että meillä on jo olemassa malli ihmisille, jotka halauvat helppoa mutta tyylikästä venettä. Otimme vanhasta kansimuotista kolmen veneen otoksen”, Fagerström kertoo.

Vene osoittautui uudestaan menestykseksi. Vuonna 2015 niitä myytiin 11 kappaletta, nyt menee noin 20 kappaletta vuodessa. Muutamia muutoksia on tehty alkuperäiseen. Muun muassa peräpeili on tukevampi. Muuten kyseessä on sama runko, syvä 22 asteen V-pohja.

Retrovene on varustukseltaan äärimmäisen yksinkertainen, mutta oman mausteensa saa valitsemalla värin. Tarjolla on peräti 200 eri värivaihtoehtoa! Ja tyyli viedään loppuun saakka: myös Tohatsun perämoottorin koppa ja patjojen tereet ovat kannen kanssa samanväriset.

Värivaihtoehtoja riittää. Samaa väriä saa moottoriin ja jopa traileriin.

Värivaihtoehtoja riittää. Samaa väriä saa moottoriin ja jopa traileriin.

IMG_3345_WEB

Mustang on 4,5 metriä pitkä, 1,7 metriä leveä ja se painaa 230 kiloa. Vene on rekisteröity neljälle.