Kirkkoveneet Saaristomerellä

Kirkkoveneet Saaristomerellä

Hiittisten soutu on tapahtuma ja kilpailu, jossa kierretään Hiittisten pääsaari. Reitti kulkee vanhan viikinkiajan salmen, kirkkosalmen, läpi.

Loput reitistä soudetaan avomeren tuntumassa keskellä kansallispuiston kauneinta saaristoa. Reitti kulkee Hiittisten saaren ympäri ja matkaa kertyy noin 11 km. Lähtö ja maali ovat lähellä Hiittisten Merivartioasemaa.

Vuoden 2019 Hiittisten soutu järjestettiin lauantaina 27.7.2019.

Soudussa oli kilpasarja ja kuntosarja. Kilpasarja soudetaan kirkkoveneillä, kuntosarja vapaavalintaisilla veneillä, soutuveneet ja kanootit. Kaikkien ei tarvitse tuoda omaa kuntosarjan venettä, sillä soutukerholta on mahdollista vuokrata veneitä ja kanootteja. Soudun aikana järjestetään mukana tulleille perheenjäsenille ohjelmaa. Nälkäisenä ei maaliin tulevia tarvinnut odotella, sillä rannassa oli tarjolla lohisoppaa.

Tänä vuonna pokaalia oli kirkkoveneiden sarjassa lähtenyt tavoittelemaan neljä venekuntaa miesten sarjassa ja kaksi venekuntaa näisten sarjassa.

Voittajat

Miesten sarjan voitti Kardemumman joukkue, taas. Tällä kertaa oli sponsorina Aran, joka teettänyt kaikille valkoiset kisapaidat.

Henrik Rak kertoi heidän voittonsa ”salaisuuden” olleen startti. Arpaonni oli antanut heille lähtöpaikan numero yksi. Tämä tarkoitti, että heillä oli ”sisärata” ajatellen ensimmäistä saarta, Högholmenia, jonka jälkeen olisi käännyttävä kohti Kirkkosalmea.

Joukkue oli panostanut harjoittelussa, jota oli Rak mukaan ehditty liian vähän, juuri lähtöön. Videossa, joka on otettu lähdöstä, näkyykin venekunnan ”räjähtävä lähtö”. Vierestä lähtenyt Bojsnuddarnan joukkueellä lähtö oli rauhallisempi, eikä heillä ollut mitään mahdollisuutta sulkea Kardemumman joukkueen kulkuoikeutta ohitettaessa Högholmenia, jonka jälkeen suunnattiin Kirkkosalmeen, jossa ohittaminen olisi mahdotonta.