MAINOS: Epifanes, kirkas lakka

MAINOS: Epifanes, kirkas lakka

Epifanes on yksikomponenttinen lakka, jonka perustana ovat kiinanpuuöljy, fenoli- ja alkydihartsit. Se on UV-stabiloitu.
Lakka on perinteinen yksikomponenttilakka, jolla saavutetaan erinomainen kiilto. Puuveneiden korjaajat ja kunnostajat tuntevat lakan kestävänä ja hyvin kiiltonsa säilyttävänä.
Epifanes kirkas lakka on tarkoitettu käsittelemättömälle puupinnalle tai hyväkuntoisille, jo olemassaoleville lakkapinnoille, niin yksi- kuin kaksikomponenttisille, sekä sisä- että ulkopintoihin vesilinjan yläpuolella.
Uutta puuta lakattaessa pinta puhdistetaan hiomalla ja liuottimella. Paljaalle puulle levitetään ensimmäinen kerros kirkasta Epifanes-lakkaa, johon on sekoitettu puolet Epifanes-tinneriä. Annetaan kuivua 24 tuntia. Hiotaan hiekkapaperilla 220. Jos hiotaan petsattua pintaa, kannattaa käyttää vielä hienompaa hiekkapaperia. Muuten voi käydä niin, että lopputulokseen tulee epätasaisia läikkiä.
Levitetään toinen kerros lakkaa, johon on sekoitettu 25 prosenttia tinneriä. Annetaan taas kuivua 24 tuntia. Hiotaan kevyesti hiekkapaperilla 280.
Levitetään kolmas kerros lakkaa, johon on sekoitettu 15 prosenttia tinneriä. Annetaan kuivua 24 tuntia ja hiotaan kevyesti hiekkapaperilla  280.
Tämän jälkeen levitetään vielä vähintään neljä kerrosta Epifanes-lakkaa, johon on sekoitettu 0 – 5 prosenttia tinneriä. Jokaisen kerroksen annetaan kuivua vähintään 24 tuntia. Kerrosten välillä hiotaan kevyesti hiekkapaperilla 400 tai vieläkin hienommalla.
Pinta hiotaan puun syyn suuntaisesti ja mieluiten käsin.
Uusi lakkaus seuraavana keväänä: Jos pintakerros on vahingoittumaton, voidaan puhtaalle ja rasvattomalle sekä kevyesti hiotulle pinnalle levittää yksi tai useampia kerroksia lakkaan. Epifanes kirkas lakka voidaan myös levittää minkä tahansa 2-komponenttisen lakan päälle, jos sen pinta on kunnossa. Hoitovälien pituuteen vaikuttavat sää ja muut olosuhteet.
Huonokuntoinen pinta on aina poistettava ennen lakkausta. vaurioituneet kohdat käsitellään puhdistus- tai valkaisuaineella. Jos niitä käytetään, pinta on pestävä perusteellisesti puhtaalla vedellä käsittelyn jälkeen ja sen annetaan kuivua. Laajat alueet käsitellään kuten kysymyksessä olisi paljas puu.
Pienehköt alueet korjataan lakkaamalla kohta muutaman kerran. Kun koko pinta on tasainen, hiotaan kevyesti ja yli kaiken vedetään yksi tai useampia kerroksia tarpeen mukaan.
Suositeltava työväline on puhdas, pitkäkarvainen ja pehmeä lakkasivellin. Se voi olla pyöreä tai soikea, esimerkiksi Epifanesin oma lakkasivellin.
Ilmanvaihdon tulee olla riittävä työtilassa. Ilman puhtauteen tulee kiinnittää huomiota, esimerkiksi hiomisesta syntyvää puu- tai lakkapölyä ei saa olla. Suora auringonvalo tai kosteus estävät lakkaamisen. Ilman lämpötilan tulee olla vähintään + 5 astetta.
Epifanes valmistetaan Hollannissa perheyrityksessä, joka on toimittanut lähes sata vuotta vene- ja laivalakkoja.
Lisätietoja Epifanes lakoista saa jälleenmyyjiltä sekä Bang & Bonsomerista, puhelin (09) 681 081
kai.leppilahti@bangbonsomer.com
fabian.bjorndahl@bangbonsomer.com,
.
EPIFANES